Olivier Barrette, portada de la emblemática revista cultural y artística 7jours

Olivier Barrette_NovaActors

Olivier Barrette, portada de la emblemática revista cultural y artística 7jours

Olivier Barrette, portada de l’icònic magazine cultural i artístic canadenc 7jours

Amb motiu de l’èxit de la seva última estrena “À Coeur Battant” de la directora Louise Archambault, l’Olivier Barrette explica el que ha suposat posar-se en la pell del seu personatge, un home ple de clarobscurs.

Des que va deixar el Conservatori d’Art Dramàtic de Mont-real fa més de 10 anys, Olivier Barrette ha mantingut Canada i Espanya com a residències principals, desenvolupant un afecte especial per Catalunya i l’idioma català. Va ser gràcies a les seves inquietuds lingüístiques que va transcendir les fronteres canadenques i aconseguir papers que mai s’hauria imaginat.

Si bé Barrette confessa que a Canada ha estat sovint empès a encarnar el que ell mateix descriu com a “nois dolents” com el que interpreta actualment a la sèrie À Coeur Battant, el cert és que a Espanya ha tingut la oportunitat d’explorar altres facetes.

A Espanya interpreto papers que no faig aquí, com sacerdots, productors musicals…, mentre que al Quèbec faig d’assassins de nens i alcohòlics (riures) Hi ha tantes llengües possibles allà! Puc actuar en francès, anglès, alemany, castellà i català”

Barrette ha estat també actuant al Théâtre La Bordée, a Quèbec, des de l’estiu i fins mitjans de febrer. I en breus tornarà a Espanya, on esperem veure’l ben aviat.

Olivier Barrette, portada de la emblemática revista cultural y artística canadiense 7jours

Con motivo del éxito de su último estreno “A Coeur Battant” de la directora Louise Archambault, Olivier Barrette nos cuenta lo que le ha supuesto ponerse en la piel de su personaje, un hombre lleno de claroscuros.
Desde que dejó el Conservador de Arte Dramático de Montreal hace 10 años, Olivier Barrette ha alternado Canadá y España como  principales residencias, guardando un cariño especial por Cataluña y el idioma catalán.

Fue gracias a sus inquietudes lingüísticas que pudo trascender las fronteras canadienses para conseguir papeles que no podía ni imaginar.
Si bien Barrette confesa que en Canadá le suelen ofrecer papales que él califica en propias palabras como “de chico malo” como el que ha interpretado recientemente en la serie À Coeur Battant, lo cierto es que en España ha tenido la oportunidad de explorar otras facetas.
“En España interpreto papeles que no hago aquí, como sacerdotes, productores musicales…, mientras que en Québec hago de asesinos de niños y alcohólicos (risas) ¡Hay tantos idiomas disponibles allí! Puedo actuar en francés, inglés, alemán, castellano y catalán”
Barrette ha estado actuando también en el Théâtre La Bordée, en Quebec, desde verano y hasta mediados de febrero. Tiene previsto volver a España por esas fechas, donde esperamos verlo muy pronto.