S’ESTRENA LA TELEMOVIE “FREDERICA MONTSENY, LA DONA QUE PARLA”, AMB DAVID BAGÉS I OSCAR BOSCH

S’ESTRENA LA TELEMOVIE “FREDERICA MONTSENY, LA DONA QUE PARLA”, AMB DAVID BAGÉS I OSCAR BOSCH

La telemovie gira entorn la líder anarcosindicalista i primera ministra a Espanya Frederica Montseny.

En ella, es reflecteixen les contradiccions entre el seu idealisme i la seva participació en les institucions amb la finalitat de combatre el feixisme.

Entre el repartiment s’hi troben els actors representats de Metropolitan Actors David Bagés, interpretant a Joan Peiró, i Oscar Bosch.

D’aquesta manera es posa sobre la taula fins a quin punt val la pena contradir els ideals propis per acostar-se a un suposat “bé major”. 

La pel·lícula s’emmarca en un context de Guerra Civil Espanyola en què el govern de la República incorpora ministres anarquistes. D’entre elles, la protagonista, que accepta el nomenament a desgana, ja que és l’única opció que veu possible per frenar el feixisme. 

No obstant això, la guerra acaba sent guanyada per Franco, fet que suposa l’exili de Frederica Montseny a territori francès, on haurà d’escollir entre la seva supervivència o els seus ideals. 

Encara que la preestrena d’aquest film dirigit per Laura Mañà tindrà lloc l’1 de març, aquesta veurà llum definitivament el pròxim dia 8, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. 

La coproducció de Distinto Films amb Voramar Films i Televisió de Catalunya ha comptat amb el suport del Departament de Cultura. També hi han col·laborat i donat suport À Punt Media, l’Institut de València de Cultura, IB3 Televisió de les Illes Balears, Creative Europe Media Programme of the European Union, el Ministerio de Igualdad – Instituto de las Mujeres i CREA SGR.